Den Haag/Alkmaar, 5 juni 2019

Dexteritas verstrekt groeifinanciering aan Tritel

Dexteritas Investment Management (“Dexteritas”), een Nederlandse alternatieve financierings­maatschappij, heeft een acquisitie­faciliteit verstrekt aan Tritel om het bedrijf te ondersteunen bij haar overnamestrategie.

Tritel logo

De financiering is verstrekt door Dexteritas Dutch Credit Opportunities Fund, een door Dexteritas beheerd fonds dat zich richt op het financieren van Nederlandse ondernemingen in het MKB-segment. In deze investering werkt Dexteritas samen met huisbank Rabobank om de financiële slagkracht van het bedrijf te vergroten.

“In nauwe samenwerking met Dexteritas, onze bank en de meerderheids­aandeelhouder hebben we een nieuwe financiële structuur opgezet die ons optimaal helpt om de groei verder te versnellen. De sector maakt een consolidatieslag door en wij willen daarin actief een rol spelen. We zijn op zoek naar IT en telecom bedrijven die willen aanhaken bij onze ambitie om een landelijk MKB label te bouwen. De Dexteritas-kredietfaciliteit maakt dat mogelijk”, volgens Marc Visser, CEO van Tritel.

“Wij zijn verheugd Tritel in deze groeifase te kunnen begeleiden.” zei Jens Jantzen, Managing Partner bij Dexteritas. “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de organisatie, haar visie en strategie en zien er naar uit om met Marc en zijn collega’s samen te werken.”

Tritel werd geadviseerd door Oaktree Corporate Finance en BOLT Advocaten. Dexteritas werd juridisch bijgestaan door Florent.

 

Over Tritel

Tritel is een leidende onderneming in de Nederlandse markt voor zakelijke telecom- en IT oplossingen. Tritel voorziet het MKB van vaste en mobiele telefonie, zakelijk internet en clouddiensten. Het bedrijf, gevormd in 2018 door een fusie van Tritel en Fieber, richt zich op het MKB segment van de markt. Sinds de fusie heeft Tritel al diverse overnames geëffectueerd.

 

Over Dexteritas

Dexteritas Investment Management, gevestigd in Den Haag, beheert het Dexteritas Dutch Credit Opportunities Fund, een fonds gericht op het financieren van middelgrote ondernemingen in Nederland. Het fonds richt zich op ambitieuze ondernemers, waarbij creatieve financieringsoplossingen kunnen helpen om groeiplannen werkelijkheid te maken en waardecreatie centraal staat.

 

Contact

Voor meer informatie, gelieve contact te nemen met:

Tritel
Marc Visser
telefoon: 088 - 25 50 100
e-mail: marc.visser@tritel.nl

Dexteritas Investment Management
Folef Hooft Graafland
telefoon: 06 - 5162 9068
e-mail: info@dexteritas.nl